tirsdag den 19. marts 2024

Nico - Dyrehold opgave c

Dyreholdsopgave C 


10) Beskriv et pædagogisk forløb i forbindelse med oprettelsen af dyreholdet og i tiden efter... (konkrete ideer).

Ideen med dette projekt er at inkludere to unge drenge fra mit arbejde som begge er kognitivt bagud. Planen er, at de skal være med til at passe akvariet både det med at give fiskene mad, men også være med til at holde det rent for alger osv. Målet er at give en forståelse omkring arten Kribensis, men også selve forløbet med at få dem til at blive et par og forhåbentligt få unger. De skal have en forståelse for fisken livscyklus og hvad de har brug for, for at overleve og formere sig.

11) 11. Afprøv dine pædagogiske aktiviteter. Husk at sammentænke aktiviteterne med dit mål.

Der vil løbende komme opdateringer omkring hvordan forløbet går. Jeg venter stadig godkendelse fra drengenes forældre omkring brug af foto.

12) 12. Beskriv pædagogens rolle: I forhold til anskaffelse (indkøb / indsamling), daglig pasning og evt. bortskaffelse (forventninger, ansvar, død mv.)

Min rolle som pædagog i det her projekt er at få inddraget drengene så meget at de bliver fascineret af det og ikke mister interessen. Det kan jeg f.eks. gøre ved at give dem noget ansvar og det kunne være fodring. Derudover give dem en forståelse af hvor de stammer fra og hvad de har brug for, for at overleve. Ved at give drengene de her forskellige informationer og en forståelse for fiskene og akvariet opnår vi muligvis et fælles tredje. Jeg har selv stået for anskaffelsen af de her fisk og medbragt det til arbejdet. Der er to hunner og en han, da målet er at få unger.


1 kommentar:

  1. Hej Nico.
    Tak for dit indlæg. Det bliver spændende at følge dit projekt. Prøv om du ikke kan underbygge projektet teoretisk. I forhold til deltagelse kan du inddrage Roger Harts deltagelsesstige (beskrevet på s. 35 i https://centerforboernognatur.dk/dokumenter/B_rns_perspektiver_p__science__web_.pdf). Du kan også koble til de naturvidenskabelige kompetencer beskrevet i kapitel 6 i grundbogen (Ejbye-Ernst & Stokholm, 2015).
    Vh Christoffer

    SvarSlet

Plantehold (opdatering) 2-4-2024

  Opdatering af plantehold Så blev det tid til at få plantet om eftersom det gik lidt i stå med spirringsprocessen og de forskellige sorter ...